Téknik sidik dina kuda

téhnik-

Larapkeun téknik tina sidik nyaéta ngadidik kuda kusabab éta gagak ngalangkungan séri rangsangan dumasar kana touch supados laun-laun ngagaduhan kapercayaan kana rangsangan sareng janten référénsi pikeun kahirupan kuda sacara lengkep.

Nyaéta, pamahaman sareng manajeménna meryogikeun panerapan téknik atanapi seni, ku éta manusa diwanohkeun kana sato anu ngabandungan, dina hal ieu anak kuda, langsung saatos ngalahirkeun.


Téhnik ieu ngagaduhan kaunggulan kusabab éta bakal ngawangun hubungan sareng lalaki, panarimaan kapamimpinan manusa, ngaleungitkeun réspon anu teu pikaresepeun pikeun rangsangan tinangtu, sareng adaptasi kana manuver anu tiasa dianggo dina kahirupan kuda nalika déwasa.

Sakuduna dimimitian ku sidik dina dua minggu umur anak kuda, sateuacan urang bakal ngaganggu hubungan sareng indung, maka disarankeun ulah ngamimitian sateuacan. Sareng éta anu ngartos éta, dinten-dinten mimiti kahirupan, éta anak kuda nampilkeun palastik pisan pikeun diajar, janten, upami anak anjing éta diajar sabar tina stimulus anu tangtu, éta bakal teras-terasan dilakukeun upami parantos déwasa.

Sakali téhnikna parantos dimimitian, anjeun henteu kedah ninggali sareng ngalaksanakeun sadaya tahapan kalayan tetep ti mimiti. Perlu dipikaharti yén kuda anu diangkat sacara bébas, éta anak kuda diwanohkeun ka sato sato anu sanésna, sareng teu lami anjeunna ngawangun hubungan sareng aranjeunna. Maka, logis panginten yén foal, ogé netepkeun hubungan sareng spésiésna nyalira, tiasa ngalakukeun hal éta sareng individu sanés, janten sipatna manusa, atanapi sato spésiés séjén. Ieu pisan anu tiasa sareng teu kajantenan nalika jalma damel nganggo foal pas lahir.

Manusa kedah nerapkeun salaku titik anu munggaran di kontak ngalangkungan masagi dugi ka urang tingali yén foal réaksi kana rangsangan nunjukkeun rélaxasi sareng kapercayaan lengkep.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.