Hippotherapy, terapi alternatip sareng kuda

Hippotherapy

La hippotherapy mangrupikeun pangobatan sadunya dipikawanoh salaku kinesik, di mana kuda éta dipaké pikeun menerkeun gangguan sareng di luhur sadayana éta seueur dianggo dina terapi pikeun barudak anu kakurangan fisik ngagunakeun gerakan tilu diménsi kuda anu ngarangsang otot sareng sendi pasién.

Terapi ieu dilakukeun ku barudak atanapi déwasa anu ngagaduhan cacad fisik atanapi méntal parnas, pasién teu ngagaduhan kendali kana kuda sareng fisioterapis anu tanggung jawab promosikan ningkatna kaayaan fisikna ogé pikeun ngendalikeun kasalametan na.


Kahirupan mangrupikeun gerakan, sareng komunikasi manusa sareng gerakan kuda mangrupikeun pangalaman anu unik, nyaéta pangiriman gerakan tina kuda kana sabar Éta sami sareng gerakan fisik anu ditepikeun ku gaya hirup manusa, ku sabab kitu pasién henteu pasip nyanghareupan pangubaran, janten panggunaan kuda mangrupikeun konci.

Kalakuan sareng watek kuda

• Watekna kuda kedah tenang sareng sakaligus hudang.

• Pinunjul pikeun perlakuan mulia na, boh dina tugas dumasar tanah (kabersihan, panempatan abah, ...), sareng dina waktos dirakit.

• Kuda anu teu tenang bakal nimbulkeun rasa hormat sareng kasieun ka murangkalih, ngirangan efektivitas terapi.

• Kuda kedah tetep cicing dugi ka maréntahkeun ngamimitian gerak.

• Éta mustahil pikeun nahan anjeun kalayan bantosan anu minimal.

• Umur kuda kedah panengah sabab kuda ngora bakal teuing gelisah sareng kuda lami moal gampang sabar beurat awak sareng fisioterapis.

• Kedah nampi padamelan rutin, sabab terapi ampir sok hasil dina undak-usukna.

• Sateuacan ngamimitian terapi, kuda kedah dipasang sateuacan sési, boh pikeun haneutkeun ototna sareng pikeun nyingkahan kaleuleuwihan énergi.

Teu kedah hilap yén hubungan sareng kuda nyayogikeun aspék terapi pikeun tingkat kognitif, komunikasi sareng kapribadian salawasna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.