Kiridit bitless tanpa embouchure (I): Pakéan?

Kuda ganti baju ngalengkah Spanyol

Komo jalan-jalan Spanyol tiasa dimungkinkeun ku bridle tanpa embouchure

Nalika ngeunaan nunggang kuda kami, urang tiasa milih antara ngagunakeun bridle ku corong (fillet atanapi bit) atanapi tanpa éta. Istilah Inggris pikeun bentuk tunggang gunung ieu nyaéta Tunggang bitless, anu sacara harfiah hartosna "numpak tanpa corong." Ieu mangrupikeun alternatif anu saé pisan pikeun kuda-kuda anu sénsitip pisan dina sungut anu henteu ngadukung pelengkap, atanapi pangisi anu paling lemes, ogé ngan saukur cara anu béda pikeun ningali horsemanship. Beuki seueur jalma anu resep kana kelas ieu metode latihan, janten metode anu diakui langkung hipu sareng langkung adil dina kuda, ku henteu nganggo tekanan dina sungutna, tapi dina bagian sanés sirah.

Sanaos kitu, aya saeutik pisan disiplin ekuestrian anu panggunaanana parantos resmi sareng, ku alatan éta, éta diijinkeun dina kompetisi resmi; luncat sareng anu lengkep mangrupikeun anu paling seueur dianggo. Hanjakalna, dina Pakéan "Aranjeunna parantos ngagambar jilbab anu kandel" ku ieu. Sanaos aya pengendara sareng pengendara anu parantos suksés ngajantenkeun kuda-kuda na dugi ka tingkat Grand Prix, ngalaksanakeun latihan ogé atanapi langkung saé tibatan kuda anu nganggo gagang dobel, panggunaanna dina persaingan ampir nol.

Ngan Di Inggris (sareng kuring mikir yén teu aya deui, atanapi sahenteuna kuring henteu mendakan) kategori mangrupikeun resmi, dina sababaraha kategori anu aya dina kontes dandanan, anu pengendara anu nganggo headband no-nosed tiasa ilubiung. Éta ngan ukur dianggap dina tingkat anu handap sareng, tangtosna, misah ti anu sami tingkat anu nganggo steak, sareng hakim khusus. Hayu, naon anu urang disebatna diasingkeun.

Henteu aya anu tiasa janten jauh tina bebeneran. Anjeun tiasa leres-leres ngalilindeuk kuda anjeun nganggo metode sapertos hackamore, atanapi rotasi (anu bakal urang bahas), sareng ngahontal tikungan, panempatan (tina sirah kuda dina nangtung), drive ... Bahkan seueur pengendara, saatos aranjeunna nyobian cara ieu, aranjeunna ningali perhatian kuda na ningkat pisan, sareng aranjeunna perhatoskeun kirang tegang sareng langkung aktip sareng fleksibel.

Sakumaha conto anu panasaran, pengendara Grand Prix internasional, Asal Alizee, anjeunna ngalatih kudana Mistral du Coussoul 3 bulan sateuacan Forum Pakéan Global di 2011 nganggo headband elastis tanpa corong kanggo tiasa ngadamel demonstrasi, kalayan hasil anu ngan saukur spektakuler. Di dieu kuring ngantunkeun anjeun, pikeun ngarengsekeun, sababaraha gambar tina kaajaiban éta (kuring ngarasa résolusiana handap):


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.