merihevonen

Punainen merihevonen

El Merihevonen Se on yksi silmiinpistävimmistä eläimistä, joita voimme löytää merestä. Ulkonäköstään johtuen se muistuttaa hyvin hevosia, koska niillä on hyvin samanlainen pää kuin hevosilla. Lajeja on hyvin erilaisia, mutta niillä kaikilla on yksi yhteinen asia: ne herättävät ihmisten huomion, jotka yrittävät tutkia elinympäristöään.

Joten tällä kertaa menimme hieman tavallisuudesta esittelemään sinulle näitä kauniita vesieläimiä.

Millainen merihevonen on?

ruumis

Hippocampus histrix -näyte

Päähenkilömme ovat eläimiä, joilla ei ole mitään yhteistä muiden kalojen kanssa. Niiden korkeus on välillä 14 mm - 29 cm. Hänen ruumiinsa peittää luuttomien levyjen tai renkaiden panssari. Sen sijainti on aina pystyssä. He liikkuvat paikasta toiseen selkäevänsä ansiosta, joka sijaitsee selän alaosassa, hyvin lähellä häntä. Vaikka he ravistelevat sitä noin 3 ja puoli kertaa sekunnissa, heillä on yleensä paljon vaikeuksia päästä perille. He saavuttavat pystysuoran siirtymän säätämällä ilmamäärää uimarakoissa ja käyttämällä rintalevyjä.

Sen pyrstö on etureuna, mikä tarkoittaa, että ne voivat tarttua koralleihin ja vesikasveihin estäen siten valtameren virtauksia kulkemasta niitä liian pitkälle. Lisäksi, ne ovat jäljitteleviä, toisin sanoen he voivat muuttaa kehonsa värejä sulautumaan ympäristöönsä makroleviin. Tämä strategia on elintärkeä heidän selviytymiselle, koska merihevoset toimivat ravuna rapuille, tonnikalalle, kultakaloille ja merilinnuille.

hengittäminen

Kuten kaikki elävät olennot, heidän on hengitettävä ja kalojen tavoin he tekevät sen kidusten kautta. Näiden elinten ansiosta ne voivat uuttaa veteen liuenneen hapen ja karkottaa hiilidioksidin ympäristöön.

Viestintä muiden ikäisensä kanssa

Vaikka hevoset eivät näytä siltä, ​​se on sosiaalinen vesieläin. Pienet ryhmät on helppo löytää riuttojen läheltä. Viestinnästä, aiheuttaa eräänlaista napsahtavaa melua nopeilla pään liikkeillä, harjaamalla siten osa kallosta osalla sen ylempää ulkoista luurankoa. Kerran vuodessa, kun veden lämpötila nousee, he liittyvät kavereihinsa kietomalla hännänsä 15-20 minuutiksi.

Hippokampuksen vatsan parittelu

Uros pudottaa siemennesteensä ulkopuolelle, ja kun munat tulevat urospuoliseen pussiin, jota kutsutaan marsupiumiksi, ne hedelmöittyvät. Siellä ne voivat kehittyä hyvin suojattuina 10 päivästä kuuteen viikkoon, riippuen merilajista ja lämpötilasta. Tuon ajan kuluttua uros päästää nuoren lähtemään, supistamalla ruumiinsa painostamaan ja siten vapauttamaan heidät, mikä lopulta tekee useita tunteja. "Syntymä" voi siis olla uuvuttavaa vanhemmalle, koska myös heillä voi olla 10-400 nuorta.

VauvatKun ne tulevat ulos, ne ovat korkeintaan 7-11 millimetriä. Kunnes he saavuttavat aikuisen koon, ne menevät sisään ja ulos pussista riippuen vaarasta ulkomailla.

Lajityypit

Suku, johon merihevonen kuuluu, Hippocampus, koostuu 57 lajista. Jotkut niistä ovat:

Hippokampus vatsan

Merihevonen, joka tunnetaan nimellä Hippocampus vēderis

Tunnetaan poted-bellied seahorse tai iso-bellied seahorse, se on merihevonen, jonka pituus on 35 cm. Se asuu Uuden-Seelannin ja Australian rannikolla, missä se ruokkii äyriäisiä ja muita pieniä eläimiä, jotka elävät levien joukossa.

Hippocampus capensis

Hippocampus capensis -näyte

Se on uhanalaisin laji. Ne voivat saavuttaa kokonaiskorkeuden 12 cm, urokset ovat vahvempia ja pidempiä kuin naiset.

Hippocampus severnsi

Hippocampus severnsi -näyte

Se on laji, joka tunnistettiin ensimmäisen kerran Indonesiassa vuonna 2008. Se elää Tyynen valtameren, Australian, Fidžin, Japanin, Papua-Uuden-Guinean ja Salomonsaarten trooppisilla vesillä.

Missä merihevonen elää?

Afrikkalainen koralliriutta

Merihevosia löytyy lämpimistä vesistä, pääasiassa trooppisilta alueilta, välillä 0–2543 m. Lämpötila-alue värähtelee välillä 3,04 - 28,4ºC. Jotta, kukoistaa trooppisilla ja lauhkeilla vesillä, Atlantin valtameren rannikolla, mukaan lukien Välimeri, kuten Indo-Tyynellämerellä, Itä-Afrikan rannikolta Tyynenmeren keskelle, mukaan lukien Punainenmeri.

Valitettavasti tähän päivään asti ne ovat uhanalaisia ​​eläimiä, ja sen kauppaa säätelee CITES (yleissopimus uhanalaisten luonnonvaraisten eläimistön ja kasviston lajien kansainvälisestä kaupasta). Tonnia merihevosia pyydetään vuosittain pelkästään Aasiassa käytettäväksi perinteisissä hoidoissa. Siellä heillä uskotaan olevan lääkinnällisiä ominaisuuksia.

myös Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN), on listannut monet suvun lajit haavoittuviksi, ja jotkut jopa "vakavassa vaarassa", kuten Hippocampus capensis, joka asuu vain Knysna-joen suistossa ja kolmessa muussa Etelä-Afrikan etelärannikolla sijaitsevassa suistossa.

Suojellakseen heitä katoamisilta rakennetaan keinotekoisia elinympäristöjä, kuten samassa Knysna-suistossa.

Piditkö tästä artikkelista merihevosista?


Artikkelin sisältö noudattaa periaatteita toimituksellinen etiikka. Ilmoita virheestä napsauttamalla täällä.

Ole ensimmäinen kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*

  1. Vastuussa tiedoista: Miguel Ángel Gatón
  2. Tietojen tarkoitus: Roskapostin hallinta, kommenttien hallinta.
  3. Laillistaminen: Suostumuksesi
  4. Tietojen välittäminen: Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille muutoin kuin lain nojalla.
  5. Tietojen varastointi: Occentus Networks (EU) isännöi tietokantaa
  6. Oikeudet: Voit milloin tahansa rajoittaa, palauttaa ja poistaa tietojasi.