Nutrisi Equine: serat

serat

La serat Nyaéta leres-leres penting pisan dina diét kuda. Éta panasaran, sabab pikeun urang penting pikeun nyerna, tapi urang henteu tiasa nyerna; aranjeunna gantina ngalakukeun. Éta mangrupikeun "karbohidrat" anjeun. Ieu dirobah kana énergi dina peujit ageung berkat mikroorganisme disebut flora peujit, sahingga janten asam lemak teu stabil. Énergi ieu disayogikeun awét, sapertos karbohidrat nyerep urang lambat, janten aranjeunna nyayogikeun énergi salami waktos anu lami.

Tapi éta sanés ngan ukur énergi, tapi, sakumaha anu kajantenan pikeun urang, éta mastikeun fungsi anu hadé tina saluran peujit sareng sistem pencernaan. Flora peujit di luhur peryogi pasokan serat konstan pikeun tetep stabil sareng ngajaga kasaimbangan dina mikroorganisme na. Tapi henteu sadayana dina serat tiasa dicerna, upami henteu éta aya bagian anu henteu. Ieu masihan volume pikeun diet sareng ngatur ayana cai sareng éléktrolit dina sistem pencernaan anjeun; tapi, sabalikna, éta henteu ngagaduhan nutrisi nyalira.

Pangaruh kana karakter kuda urang

Jinis énergi dina serat henteu ngagumbirakeun kuda; Kusabab kitu, pikeun kuda anu disebut "panas" ieu, kusabab éta ngagaduhan énergi sareng watekna (éta anu disebatna), éta mangrupikeun pilihan anu saé pikeun ningkatkeun asupan serat (nyaéta jarami sareng pakan ternak), sareng ngirangan tina kadaharan anu sanés sapertos oat. Salaku tambahan, éta mangrupikeun kasempetan anu saé pikeun kuda anu gaduh bau, kusabab tuangeun serat anu langkung ageung tiasa didahar.

Dianjurkeun asupan poean

Sahenteuna, kuda kedah tuang a 1% beurat awak anjeun dina serat. Ku alatan éta, pikeun kuda 600 kg, éta mangrupikeun 6 kg pakan serat serat garing per dinten; anu hartosna a 50/70% tina total asupan anjeun Éta kedah dina serat (forages). Bisi kumaha waé, pikeun kuda anu sanés pikeun persaingan, atanapi henteu kedah ngajaga beurat anu khusus, atanapi ngalakukeun upaya anu saé, upami aranjeunna tiasa cicing di sawah sareng gaduh jukut sadidinten, langkung saé tibatan anu hadé. Sareng pikeun kuda anu gaduh kagiatan anu kuat, langkung saé dosa ku langkung serat tibatan masihan seueur tuangeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.