Réaksi alami kuda

Kuda gaduh réaksi anu bénten pisan numutkeun kapribadian masing-masing, tapi kumaha upami urang tiasa ngajamin nyaéta sateuacan nyingsieunan aranjeunna bakal kabur, Sieun sadaya pasukan maksa anjeunna lumpat tanpa mikirkeun naon anu nyababkeun perasaan ieu, tapi jenis analisis ieu bakal dilaksanakeun nalika aranjeunna aya di tempat anu aranjeunna anggap aman.

Kuda mangrupikeun sato anu saé, tapi sakumaha anu parantos urang nyarioskeun dina sababaraha waktos aranjeunna sanget gugup, janten naon dorongan atanapi penampilan anu aranjeunna henteu biasa tiasa ngakibatkeun aranjeunna lumpat dina teror, urang kedah ulah hilap bahaya anu disanghareupan ku kuda liar, anu diudag ku séri ageung sato karnivora, gaduh hiji-hijina perlindungan na gancangna nalika lumpat.

Tangtosna réaksi ieu teu kaendalikeun, janten urang kedah ngartos nalika urang damel sareng kuda nyaéta kuda kabur sieun, tangtosna masalah anu paling ageung nyaéta nalika sato nuju ditunggangan ku pengendara anu teu ngalaman, anu henteu anjeun bakal terang kumaha réaksina nalika anjeun ningali diri dina luhur sato anu beuratna ratusan kilo, anu ngalir sapertos angin, tanpa aya hal anu ngahalangan.

Hal pangsaéna anu kedah dilakukeun nyaéta kéngingkeun cekelan anu hadé dina sadel, kanggo ngartos yén paripurna sanés bakal nguntungkeun pikeun urang dina waktos éta, tapi ogé henteu kedah urang ngantepkeun, sabalikna, urang kedah nangtung ogé tina aduk sareng urus panangan nyandak sato ku beuheung, hipu, ngelus, sareng kuda bakal tenang sareng kalem.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.