Naha protéin penting pikeun kuda persaingan?

protéin kuda

El kuda kedah kalebet pakan di tuangeun. Utamana kuda anu aya dina pasanggiri. Sumawona, jalma-jalma anu tempatna antara sési latihan, didahar jarami sareng jarami, anu mangrupikeun panganan anu dituduhkeun pikeun nyayogikeun aranjeunna protéin anu diperyogikeun. Bahkan upami henteu kedah ngaleuwihan 12% tina diet dina kuda déwasa.

Protéin berperan penting dina prosés ngangkut mineral ngalangkungan getih sareng pikeun sistim imun kuda. Ku sabab éta aranjeunna penting pisan pikeun kaséhatan kuda anu saé. Kusabab éta dasar pikeun ngawangun sareng ngalereskeun otot sareng jaringan lemes sanés dina awak.


Salaku tambahan, diét anu nyukupan sareng leres tiasa ngabédakeun olahraga tingkat tinggi. Kuda anjeun peryogi sakitar 1000 - 1200 gram protéin per dinten. Kalayan rata-rata sakitar 9 kg tuangeun sadinten sareng sahenteuna sakilo, anjeun kedah nampi protéin.

Gizi sareng protéin pikeun kuda persaingan

Sabenerna, upami urang nyarioskeun kuda anu boro olahraga, éta moal penting teuing sabab nampi cukup gizi dina tuangeun sadidinten. Nanging, kaayaan bakal robih sacara lengkep nalika kuda kedah tampil dina kompetisi olahraga anu sesah. Sakumaha nalika aranjeunna kesang pisan aranjeunna peryogi langkung protéin. Salaku tambahan, dina olahraga tingkat tinggi, beban langkung ageung, janten kami terang yén langkung saé pikeun ningkatkeun kapasitas na ngalangkungan diet anu saé.

Kuda persaingan moal ngagaduhan kakirangan dina hal suplemén sareng nutrisi. Kusabab anjeun kedah nyingkahan masalah alit sateuacan aranjeunna ngalaman cilaka anu tiasa ngajauhkeun kuda tina persaingan pikeun waktos anu langkung lami.

oge pangaruh beurat sareng kaayaan awak pikeun ngalaksanakeun latihan dina pasanggiri. Parobihan leutik dina gajih awak tiasa mangaruhan kinerja kuda tinangtu. Istilah sanésna, kaleuleuwihan goréng tina kakurangan awak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.