Pentingna persépsi dina kuda

Kuda Éta mangrupikeun sato anu teras-terasan diperhatoskeun, diusahakeun ngendalikeun sadaya unsur anu aya di sakurilingna, sahingga tiasa karaos bébas tina prédator, sadayana sapertos anu urang carioskeun sateuacanna aya hubunganana sareng inpormasi genetik anu kuda lahir, dimana masih teu aya pertimbangan dina kaayaan doméstikna tapi organ persépsi na organ tetep waspada 24 jam sapoé.

Justru dina kaayaan aranjeunna salaku spésiés anu dipikahoyong ku seueur anu sanés, hayu urang nyarios yén kusabab posisi aranjeunna dina ranté dahareun, aranjeunna dianggap salaku sato saraf, janten kuda anu hirup dina kaayaan domestik terus dikawasa ku saraf sareng persépsi sareng anu hirup kuda liar.

Jenis kaayaan peringatan ieu nyaéta yén éta sok ngajantenkeun réaksi kabur sareng éta kuda éta henteu gaduh alternatif sanésna dina nyanghareupan bahaya, aranjeunna henteu sapertos anjing anu tiasa ngegel atanapi ucing anu tiasa nganggo huntu atanapi kuku, ku jauh. Aranjeunna tiasa nganggo tonggong atanapi suku payunna pikeun ngabela diri, tapi sanés gerakan lincah anu tiasa masihan aranjeunna bédana alam.

Ieu sababna kuda ningali rangsangan sareng ngaréaksikeun éta kalayan kecepatan anu luar biasa, tapi aranjeunna salawasna ngagaduhan kapasitas anu langkung ageung tibatan manusa, anu urang panjeritan teu nganggap éta ancaman sedengkeun anu liar dilakukeun, persis pikeun anu urang lebet inpormasi genetik anu kontradiktif antara kuda.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.