Balapan balap anu kawéntar di dunya

Kuda lumpat dina pacuan kuda

Kuda pasti aya salah sahiji sahabat perjalanan manusa anu paling satia sapanjang sejarah na. Sapertos kitu, sato ieu parantos ngalengkepan bagian anu aktif pisan dina sagala rupa bidang kahirupan manusa, dugi ka berperan penting, bahkan dina olahraga.

Pikeun kaseueuran penduduk, balap kuda parantos janten salah sahiji hobi hiburan anu paling penting. Nyatana, disiplin olahraga ieu dikenal salaku "Olahraga raja." Ieu sababna, yén lomba balap kuda parantos janten salah sahiji infrastruktur anu paling penting di dunya.

Dina tulisan ieu kami badé ngenalkeun anjeun kana racetracks anu nempatan posisi paling luhur dina peringkat. Konstruksi spektakuler anu masihan balapan rambut caang khusus.

Meydan

Pacuan Pacuan Meydan

Pacuan kuda ieu jauh paling mewah sareng spektakuler sadayana. Langkung ti kurungan anu didamel pikeun perayaan lomba kuda, éta parantos janten kota nyata. Parantos ayana di Dubai, Uni Émirat Arab.

Henteu aya biaya anu dihémat kanggo pangwangunanna. Tambih deui $ 1200 milyar éta investasi anu diperyogikeun.

Lagu na panjangna 2,4 kilométer, anu panggedéna di planét. Penggemar anu hoyong nonton balapan anu kajantenan di dinya, bakal tiasa ngalakukeun éta ti panggung na anu panjang, anu ngagaduhan langkung ti 55.000 korsi.

Salaku tambahan, anjeun ogé ngagaduhan kamungkinan cicing di hotél na anu luar biasa, anu dugi ka jumlahna 290 kamar dilengkepan kuota anu teu tiasa dibayangkeun. Éta ogé nganuhunkeun, sareng seueur pisan, maksud musiumna, réstoran anu terkenal, téater, jst.

Dina pandangan heula, sigana mah balap kuda mangrupikeun hal anu paling henteu penting dina lomba balapan ieu.

Kedah disebatkeun yén di jerona teu aya tempat pikeun judi, sabab agama Islam ngalarang pisan aranjeunna.

Royal Ascot

Harrow tina pacuan kuda

Pacuan kuda karajaan anu leres, sareng henteu pernah saurna nyarios. Lokasina di kota Ascot, caket pisan sareng Istana Windsor. Éta raket patalina sareng Karajaan Inggris, nyatana éta milikna.

Ningali lampu pikeun anu munggaran di 1711, ku tangan Ratu Anne, sareng hatur nuhun kana édisi munggaran dina Piala Emas Ascot, salah sahiji kompetisi anu paling bergengsi kapanggih dina sirkuit balap kuda profesional.

Pendakanana didumukan, seuseueurna, ku jalma-jalma anu ngagaduhan jabatan luhur masarakat sareng bangsawan. Nyatana, Elizabeth II nyalira mangrupikeun panonton anu satia.

Urang Argentina ti Palermo

Pacuan kuda Palermo

Éta ngagaduhan kahormatan anu hébat janten balap kuda munggaran anu diwangun dina taneuh kota Buenos Aires. Teu aya ragu yén dinten ieu mangrupikeun salah sahiji lambang paling ciri di nagara Argentina.

Peresmianana lumangsung dina akhir abad ka-XNUMX, langkung khusus dina sataun 1876, antawis 3 Pébruari Taman sareng Alfalfares de Rosas. Salapan musim engké, anjeunna nyaksian salah sahiji kutipan langka anu kantos ditingali dina dunya balap kuda ieu: Hadiah Nasional Nasional anu klasik, anu sakitar 2500 méter ditutupan sareng tamu terhormat nyaéta Présidén Julio Roca.

The Zarzuela

La Zarzuela Pacuan Kuda

Nalika ngeunaan ngeunaan balap kuda di Spanyol, aya protagonis anu langkung jelas: pacuan kuda ti The Zarzuela. Éta terdampar di eanjeunna Monte de la Zarzuela, gigireun kota Madrid di El Pardo.

Pangabutuh tina sepuh Pacuan kuda di Castellana Éta anu micu pikeun La Zarzuela pikeun ngamimitian diwangun sakitar taun 1931. Kaéndahan ciri na henteu janten henteu diperhatoskeun. Nyatana, éta dianggap salah sahiji karya hébat Républik, jeung dina 2009 éta dinyatakeun Aset Minat Budaya.

Kegiatan di jerona teu lirén, kecuali dina jangka waktu antara 1996 sareng 2005. Diantara sadaya bukti anu aya, sapertos anu jelas: Grand Prix Valderas, Grand Prix Cimera. Beamonte Grand Prize atanapi Villapadierna Grand Prize (dianggap derby Spanyol anu hébat).

Taman Kota

Balapan balap

Taun demi taun, balapan balap ieu, salah sahiji anu bungsu, parantos naék léngkah pikeun nempatkeun dirina di luhur tina segi nilai sareng pentingna kompetisi na. Ayeuna, pikeun kaseueuran peminat éta sami, atanapi langsung aya di handap, English Ascot.

Éta didamel taun 1941, sareng dikokolakeun ku Jockey Club San Pablo. Éta ngagaduhan total opat jalur, dua pikeun perayaan ras resmi, hiji didamel tina jukut sareng anu sanésna gaduh trotoar keusik.

Sapertos sadayana rerencangan anu parantos disebatkeun sateuacanna, pacuan kuda ieu ogé parantos janten sagalana lambang kota na, São Paulo, sareng nagara na, Brazil.

Pondokna, ieu mangrupikeun lomba anu paling penting di dunya. Nanging, kana nami ieu urang tiasa nambihan anu sanés sapertos Pacuan Kuda Tokyo (Tokyuo, Jepang) atanapi coklat (Montevideo, Uruguay).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.