Dahar sareng colic dina kuda

Colic
La dahar sorangan, sanés anu ngaganggu Colic dina kuda tapi asupan sareng persiapanana.

Jenis sareng persiapan tuangeun, kaayaan kabersihan, komposisi jatah sareng téhnik dina tuang mangrupikeun daérah anu penting anu tiasa janten kaasup faktor résiko ngeunaan generasi kolik.


Nalika kuda nyeupan tuang sasarengan sareng ngariung ciduh sareng tuang tuangeun Éta kalebet dina prosés nyerna dina lambung sareng jalan nyerna. Sakumaha dipikanyaho, kadaharan saimbang didahar dina waktos anu singget sareng saeutik pisan ciduh. Dahar kalayan saimbang ageung tuang saimbang dikritik kusabab fungsina burih, sabab panginten aya résiko karusakan mukosa; Ieu ayeuna dianggap ku rekomendasi pikeun ngawatesan suplai aci dina unggal asupan.

nu kaayaan kritis dina burih aranjeunna ngahasilkeun colic anu klinis némbongan nalika ingus dahareun atanapi henteu lami saatos ieu. Faktor penting anu penting nyaéta:

- asupan kadaharan gancang
- sakedik produksi ciduh
- henteu saimbangna antara beban sareng évakuasi
- férméntasi dipaksa
- asét henteu nyugemakeun
- ngirangan sirkulasi getih ditambah ku intensitas padamelan anu luhur

Ku alatan éta, sarat utama anu kedah dicumponan dina jatah numutkeun optimasi kuantitatif sareng kualitatif tina watesan pakan garing sareng pasokan pati. Iritasi sistem saraf enteric kedah dibahas ngeunaan faktor poténsial kusabab disbacteriosis atanapi ingestasi baktéri sareng jamur anu luhur kalayan pakan.

Sacara umum, sadaya bagian saluran pencernaan anu jatah kalayan serat saeutik sareng beunghar aci, ogé struktur sélulér karbohidrat anu sesah dicerna, mangrupikeun faktor anu ngamajukeun kolik dina kuda.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.