Masalah tulang tonggong kuda

masalah kuda

Éta tiasa masihan kesan yén kuda éta kuat pisan yén masalah anu tiasa timbul tiasa ditingali. ngabalukarkeun dina tulang tonggong atanapi tonggong. Sanaos disiapkeun gaduh lokomosi éfisién dina seueur disiplin olahraga dimana maksimal diperyogikeun, aranjeunna tiasa nyababkeun anjeun cilaka atanapi kasulitan anu tiasa dilereskeun sareng di luhur sadayana urang kedah ngajauhan.

La tulang tonggong kuda ibarat sasak gantung, struktur anu nyambungkeun antara payun sareng suku tukang, kaku tapi rada fleksibel, ditungtung dina unggal tungtung dina beuheung sareng buntut, mobile pisan. Janten pusat motor, masalah naon waé bakal mangaruhan anjeun.


Nyaho yén kuda éta nyeri dina tulang tonggong hésé dideteksi sabab tandana umumna lemes pisan, sareng unggal kuda tiasa ngaréspon anu béda kana masalah anu katingalina idéntik, bahkan sababaraha anu kanyataanna gampang ngarobah pelana parantos nyababkeun nyeri.

Kumaha cara mendakan masalah tulang tonggong

Éta tiasa dideteksi utamina ku parobahan watek kuda. Lameness, teu ngarareunah nalika tunggang pengendara, selingan dina léngkah sareng parobihan. Sadaya parobihan ieu tiasa disababkeun ku nyeri sareng bahkan ketegangan anu anjeun rasakeun tapi kami henteu jelas-leres tiasa mendakan kelainan. Pangobatan sésana sareng anti radang kedah lereskeun masalahna.

Béda nyaéta upami anjeun gaduh patah tulang sami hese dideteksi. Kusabab kitu perlu diperiksa anjeunna tina layu dugi ka buntut. Nengetan élévasi atanapi tonjolan dina tulang. Jelas, éta anu gaduh sareng pengendara anu tiasa curiga upami aranjeunna ngagaduhan anomali dina kontak sadidinten. Mariksa tulang tonggong sateuacan numpak kuda sami pentingna sareng mariksa anggota badan.

Masalah sanés anu anjeun ngagaduhan cekelan, éta tiasa didétéksi sabab moal hoyong ditunggang, ku tekanan tambihan beurat pengendara. Sinar-X tiasa ngadeteksi panyawat supados tiasa diubaran.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.