Kurung dina kandang

Nalika kuda lami-lami di kandang éta mimiti gaduh pola paripolah négatip, contona aranjeunna mimiti nincak témbok atanapi ngegel kai, éta bahkan sacara langsung tiasa mangaruhan kinerja, kumargi dugi ka kuda na henteu wareg kalayan hirup anjeun kami moal ngagaduhan kasempetan pikeun ngahontal hal anu positip sareng sato urang.

Henteu diragukeun, kuda mangrupikeun sato anu peryogi paddocks sareng pasture, sabab éta penting pisan pikeun kasihatanna yén aranjeunna tiasa nyéépkeun waktos anu lami, tanpa raoseun dina tahanan, janten sikepna janten agrésif, dina sababaraha kasus ngarusak diri, tapi kaayaan kuda dina rohangan alit anu ngagaduhan kotak tiasa tungtungna bahaya pisan.

Sacara umum, seueur penjaga ragrag kana sikep anu nyeri tina nyingkirkeun kuda, anu dipaksa nyéépkeun sadayana dinten dikonci sareng ieu mangrupikeun penganiayaan anu kejem, kumargi sato kedah ngagaduhan ruang pikeun mantengkeun suku, ngangon, bahkan disarankeun anjeun gaduh kamungkinan kanggo ngabagi sareng kuda sanésna, kusabab hésé pisan sato hirup nyorangan, aranjeunna biasana meryogikeun hirup di hiji komunitas.

Kuda anu ditutupan ngalangkungan momen déprési, éta sami sareng nalika urang ngagaduhan anjing anu diranté, sato peryogi rohangan pikeun ngaraos bébas, urang kedah henteu mopohokeun yén di luar kaayaan domestikna, urang kedah salawasna mikir yén rohangan kuda ku alam éta sawah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.