Kumaha ngirangan setrés ngalangkungan nutrisi anu pas

kuda setrés

Kuda éta sorangan sato anu gugup pisan. rawan setrésLuhureun sadaya, ti waktos éta perawatan anu dipikabutuh sareng karaharjaan teu disadiakeun. Kuda kedah olahraga, henteu kedah dikonci supados kéngingkeun kabiasaan goréng sareng langkung ti éta gaduh diet anu saé, penting pikeun kinerja, dumasar kana serat, pakan sareng susukan.

Kuda anu henteu olahraga sami sareng bosen pikeun anjeunna sareng ngagaduhan kaayaan méntal anu teu normal. Upami pikeun sababaraha alesan anjeunna kedah tetep dikurung dina kotak pikeun waktos anu lami, disarankeun janten anjeunna salaku ranjang jarami sareng pakan ternak, ieu bakal ngajantenkeun kuda kirang bosen, langkung tenang dina waktos anu sami nalika anjeunna ngahaturanan. waktos kanggo mamah dina waktos anu sami nyoco.


Sabalikna, kuda anu ngalaksanakeun olahraga atanapi dina persaingan lengkep tiasa dipungkas ku tingkah laku anu dirobah sareng setrés pisan. Jam anu rutin sareng persiapan anu panjang bakal ngajantenkeun kuda dina seueur tanaga, kusabab ieu diét bakal béda. Pakan gajih tinggi bakal masihan anjeun sumbangan anu diperyogikeun upami anjeun latihan sareng gula sareng inténsitas anu panjang tapi lemah sareng aci pikeun latihan anu pondok tapi sengit.

Unggal kuda beda sareng kabutuhan na rupa-rupa numutkeun kagiatan sareng pengeluaran énergi anjeun sadidinten. Tapi tong hilap nuturkeun rutin sareng pitunjuk nalika tuang, sareng henteu disarankeun ninggalkeun kuda salami sababaraha jam tanpa tuang, ieu tiasa ngajantenkeun aranjeunna gugup sareng ngarobih tingkah paripolahna.

Nalika masihan eupan, utamina upami urang nyarioskeun ngeunaan kuda saraf anu rawan setrés, disarankeun masihan Kuring tuang ku granula panggedéna ieu bakal ngajantenkeun kuda langkung lami kanggo nyiuh sareng salivasi bakal nenangkeun anjeunna nalika anjeunna fokus kana tuangeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.