Kuda ngagem blinders atanapi tiung lawon

buta panon

Pasti sababaraha kali urang heran kumaha aya kuda (khususna dina balap) éta ngagem tiung lawon atanapi blinders. Tiung ieu diwangun ku gaduh dua liang didamel jelas pikeun panon, anu diayak dina dua sisi ku halangan anu butaka. Kalayan sistem ieu kuda tiasa ngahontal waktos anu langkung gancang.

Utamana upami urang nyarioskeun perkawis ieu Kuda Thoroughbred mimiti bersaing gampang pisan pikeun aranjeunna pikeun ngaganggu, salawasna dina mimiti paséa éta bising atanapi sésa kuda anu aya di sakitar tiasa ngajantenkeun meunang setrés sareng kaleungitan inti anu penting éta. Kalayan blinders ieu dijauhkeun yén kuda teu ningali sareng janten gugup. Henteu sadayana peryogi tiung ieu, aya sababaraha anu biasa sareng henteu pernah peryogi.


Éta ogé sering kasus anu urang urus a kuda panasaran teuing anu tiasa gampang pisan ngaganggu sareng éta henteu saé pikeun kuda balap. Kalayan sistem ieu anjeun bahkan moal merhatoskeun sesa kuda sareng ngan saukur bakal fokus dina ngajalankeun.

Nalika balapan aya kuda anu condong ngajauhan ka luar, pengendara kedah ngupayakeun supados tetep lempeng, sareng anu sanésna, kumaha ogé, condong caket pisan kana sésa kuda. Dina kasus ieu ogé blinders ditunda ngarah ngajalankeun lengkep lempeng, ngamungkinkeun pikeun leungitna énergi kirang sareng kamungkinan waktos balapan langkung gancang.

Nya biasana gunakeun salaku ukuran latihan, khususna kuda ngora sareng anu ngembangkeun parobihan dumadak dina gaya ngajiana atanapi bahkan dina kapribadianana, éta biasana dilereskeun pikeun hiji waktos, saatos kuda terang éta dicandak. Hal anu sami kajadian dina balapan upami masalahna dilereskeun, éta henteu ditunda.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.