Jinis khas pigura

sadel

La sadel atanapi sadel Éta mangrupikeun bagian anu penting pikeun harmoni anu saé antara pengendara sareng kuda, dina waktos anu sami sareng tonggong kuda diurus. Aya variasi gunung anu hébat sareng sadayana didesain kanggo masing-masing disiplin atanapi olahraga anu dilaksanakeun, anu paling khas nyaéta anu kuring nunjukkeun ka anjeun di handap.

La sadel disusun sakuriling pommel, sareng didesain pikeun nyebarkeun ogé beurat pengendara ku cara saimbang, sareng ngabantosan anjeunna ditempatkeun dina posisi anu leres, tanpa ngahalangan gerakan alami kuda, anu kedahna raoseun pikeun anjeunna, maka éta kedah ukuran saurna kana Pangukuran awak pengendara sareng pageuh calik dina tonggong kuda.

La sadel baju téh paling umum sareng anu pangpayunna dianggo pikeun kontak anu munggaran antara pengendara sareng kuda ogé kelas baju pangpayuna pikeun kuda ngora. Éta ogé langkung énggal kusabab korsi langkung raoseun sareng jero.

Aya gunung pikeun panggunaan umum kusabab éta dianggo pisan pikeun pakéan sakumaha kanggo luluncatan. Éta dipaké pikeun sababaraha kagiatan sareng gaduh bantalan tuur pikeun cekelan anu langkung ageung sareng kaamanan. Korsi na jero, lega janten raoseun, kalayan bantalan tuur henteu maju pisan. Aranjeunna nyaman pisan sareng didesain kanggo perjalanan panjang.

La Pelana kulon Spanyol biasana dianggo pikeun rejoneo, kumargi lega, pasagi sareng teras ditutupan kulit domba. Sapotong wol biasana dihijikeun kana domba payun. Éta ngagaduhan pengadukan beusi anu ageung sareng posisi anu langkung maju. Siropna ageung pisan, didamel tina beusi. Éta ngagaduhan dua tali, hiji anu ngurilingan awak kuda sareng anu sanés anu dicantelkeun kana buntutna deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.