Jenis spurs sareng cara ngagunakeunana nganggo kuda

Spurs

Spurs mangrupikeun alat anu tiasa dianggo sacara praktis dina sadaya disiplin ekuestrian. Aranjeunna jenis paku logam anu disusun dina keuneung sapatu pengendara dina raraga ngabantosan anjeun ngarahkeun gerakan kuda.

Penting pisan pikeun terang kumaha sareng iraha ngagunakeunana ulah nyiksa aranjeunna jeung kuda-kuda anu tiasa dirugikeun. Pikeun ieu aya sababaraha aturan duanana dina desainna sareng panggunaanana.

Naha urang tiasa ningali jinis spurs naon sareng kumaha cara ngagunakeunana?

Kuring resep pisan pikeun muka tulisan ieu nyarioskeun naha spurs anu atanapi henteu perlu. Dina pendapat abdi jawabanana henteu maranéhna nyaéta. Upami leres éta ngagunakeunana sacara leres aranjeunna tiasa janten alat anu ngajantenkeun padamel anu langkung gampang sareng aranjeunna tiasa ningkatkeun komunikasi sareng kuda.

Anjeun kedah jelas pisan yén spurs aranjeunna henteu ngarugikeun sato urang, sanés bentuk hukuman sahingga kedah dianggo kalayan ati-ati. Gerakan anu tepat sareng halus kedah dilakukeun henteu nyepak kuda urang.

 

Bagéan tina spurs

Éta diwangun ku 6 elemen. A arco, disebut ogé awak, nyaéta bagian melengkung anu cocog sareng keuneung boot pengendara. The suku, anu mangrupakeun bagian anu turun di sisi boot. The tali, anu mangrupakeun tali anu nahan nyurung kana suku pengendara. The liang kancing anu ngempelkeun tali sareng ruku. The nyiksikan atanapi roulette mana anu anjeun némpél kuda pikeun nyurung éta. Sareng akhirna teh hayam jago, pigüelo atanapi pihuelo, anu mangrupikeun bagian anu dicekel roulette, naha éta muter atanapi henteu.

Bagéan tina spur

Jenis spurs

Nalika milih spur, penting pisan pikeun terang bédana antara anu gaduh roda puter sareng anu henteu. Abdi nyarankeun anu pangpayunna saprak kabayang puteran anu nyegah tina mencét kana kulit kuda sareng dikuras, ngajantenkeun langkung lemes tibatan anu henteu muter dimana urang tiasa ngarugikeun sato urang langkung gampil tibatan sato anu muterkeun.

Kabayang muter

Urang tiasa mendakan sababaraha jinis spurs:

Inggris spur

Dijieunna tina stainless steel sareng kalayan ukuran anu bénten-bénten gumantung kana panjang hayam jago. Sirahna segi opat kalayan sisina lemes, buleud. Urang tiasa mendakan sababaraha jinis spurs basa Inggris:

  • Inggris spur nganggo bola: balna tiasa diputer
  • Inggris nyurung ku roulette: Éta langkung kandel sareng langkung hese, réngsé dina setir roulette ku disk puteran anu spiked.
  • Inggris spur sareng bentang: Éta anu roda roulette gaduh huntu sanés lemes.

Ngadukeun palu

Dijieunna tina waja stainless atanapi karét. Hayam jago biasana sakitar 20 mm. Sirahna datar sareng bujur.

Bola nyurung

Dijieunna tina nikel sareng bérésna ngawangun bola.

Jenis hayam jago sareng panggunaan

Hayam jago tiasa lempeng atanapi melengkung, nyaéta, aranjeunna tiasa nunjuk ka handap atanapi ka arah kuda. Sagedengeun ti éta, numutkeun panjang sareng panggunaanna urang mendakan tilu jinis:

Hayam jago pondok

Mangrupikeun jinis hayam jago digunakeun dina disiplin ekuestrian acara luncat. Hal ieu disababkeun ku sabab awakna pengendara caket pisan sareng kuda na kusabab éta hayam jago kedah pondok (15 mm) janten saé pikeun pengendara boh sato.

Ieu sering dianggo pikeun memotivasi kuda sateuacan luncat.

Si Jago Tengah

Nyaéta anu biasana dianggo sacara umum. Éta sakitar 20mm panjang sareng cocog pikeun sadayana anu jangkung sedeng.

Si Jago Panjang

Dupi dianggo pikeun baju baju, utamina kanggo anu jangkung jangkung. Ukuranna sakitar 30 mm.

Pamakéan spurs

Spurs kedah disusun pas dipasang kana keuneung butut tina pengendara. Aranjeunna kedah kontak anu sampurna sareng keuneung tanpa meres tapi henteu gerak. Idéalna, aranjeunna kedah tetep dina ujung keuneung, gumantung kana jinis boot anu jelas. Sareng ngabedakeun mana anu mana dina unggal suku, katuhu sareng kénca.

Kuda nyembur

Penting pikeun terang kumaha ngaluyukeun talina sareng milih ukuran anu pas. Urang tiasa mendakan ukuran kanggo murangkalih, nonoman, awéwé sareng lalaki. Tapi ieu henteu hartosna yén sapatu awéwé nyaéta anu adaptasi sareng boot awéwé. Éta gumantung kana dimana urang badé nempatkeun éta, panjangna spur sareng rasa urang. Idéalna nyaéta konsultasi sareng ahli toko anu mana ukuran mana anu paling cocog pikeun anjeun.

Kumaha cara ngagunakeunana?

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun di awal, spurs tiasa dianggo sacara praktis dina sagala disiplin ekuestrian. Pikeun nganggo éta dina kuda kami, urang kedah masihan némpél anu singget sareng tepat dina sisi sato. Sentuhan ieu bakal dipasihkeun ku keuneung supados ningkatkeun kagancangan, belok atanapi maju.

Mangpaat spurs anu saé, janten sadar sepanjang waktos kaayaan pikiran urang (kumargi upami urang ambek atanapi frustasi éta tiasa nyababkeun urang nyalahgunakeun aranjeunna) sareng gerakan anu urang lakukeun tiasa janten cara komunikasi sareng sato urang. Hiji cara komunikasi sareng nampi réspon ti kuda langkung épéktip. Éta sanés nganyenyeri, éta pikeun ningkatkeun kamampuan urang salaku pengendara kuda. Nanging, urang émut yén panggunaan na henteu diperyogikeun pikeun tunggang gunung.

Kuring miharep anjeun resep maca tulisan ieu sapertos kuring nyeratna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.