Ngalacak kuda sareng balapanana

jalan-jalan kuda

Sababaraha equines kagungan ciri gait anu disebat trot anu captivated loba fans pikeun equine olahraga sareng urang sunda. Ieu dilakukeun keturunan tina equines anu gaduh trot bakal mimiti diteangan. Balapan ieu akhirna disebat lomba Trotter atanapi ngalacak kuda.

Henteu lami pikeun dunya olahraga kuda pikeun nganut léngkah ciri ieu pikeun balap, tempat supirna calik dina mobil hampang atanapi dina tonggong sato.

Ayeuna karir ieu gaduh popularitas hébat di Kapuloan Balearic sareng di Perancis.  Naha anjeun hoyong terang sakedik deui naon diwangunna?

Sateuacan lebet kana dunya balap trotter, hayu urang kenalkeun ieu equines sakedik langkung saé.

Trotters di Spanyol aranjeunna henteu pati dikenal pisan, sanaos penggemar hébat anu aya di Kapuloan Balearic. Hobi ieu dimimitian ku salinan tina kuda trotter kastanye sareng marmer trotting Anglo-Norman. ieu Éta mangrupikeun dasar tina Balap Trotting Spanyol, anu génétika pependakan Inggris, Jalan Norfolk sareng kuda Spanyol, Walanda sareng Dénmark anu sanésna ditambihan engké.

Sanaos janten ras Dijieun pikeun balap trotting, éta kapendak gunana dina padamelan. 

Kami badé muka sungut ku pidéo balapan anu diayakeun di Palma, dimana urang tiasa ngahargaan jalan satapak ieu:

Salaku panasaran, aya lagu barudak Spanyol anu nyarioskeun perkawis kuda trotting.

Naon anu sapertos trotters Spanyol?

Trotters Spanyol, kalayan jangkungna layu sakitar 150 dugi ka 170 cm, mangrupikeun sato awakna lega, ku tonggong sareng taktak anu mantap. Sorotan éta rumpal rada serong. Anggota awakna panjang sareng kuat. Maranéhna nyaéta suku-suku, karakteristik anu dina breed séjén bakal dianggap cacad. Éta ogé ngagaduhan panon anu ageung, hirup pisan.

Sedengkeun pikeun buluna, biasana aya lapisan sapertos chestnut sareng chestnut. Kadang-kadang capé abu sareng hideung ogé tiasa ditingali, kalayan sababaraha tanda bodas halus dina anggota awak atanapi dina sirah.

Di sagigireun janten equines calakan pisan, aranjeunna saimbang sareng gaduh karakter anu luhur pisan. 

Naon anu sapertos trotters Perancis?

Aranjeunna ngagaduhan jangkungna dina layu sakitar 160cm. Aranjeunna equines tina Kuat sareng mantep ngawangun, sareng hindu otot pisan sareng puhuna pondok. Anggota awakna panjang, kuat sareng kuat.

Aranjeunna ngagaduhan karakter anu saé, anu penting pikeun olahraga ieu.

Bulu maranéhanana biasana ngagaduhan jas warna bay, chestnut sareng chestnut.

Balap abah

Jenis balap kuda ieu dilakukeun ku nyoko kana equines gaya gait atanapi trot khusus, bari narik sulky (gorobag roda dua). Aya pengecualian sapertos di Perancis dimana aranjeunna biasana nganggo mobil tapi sadel.

Unggal tempat ngagaduhan aturan masing-masing ngeunaan jenis karir ieu. Di Abah (Amérika Kalér), aranjeunna diwatesan pikeun kuda Standar. Equines ieu dingaranan sabab asalna bisa ngajalankeun balapan hiji-mil dina waktos standar. Éta téh sami sareng karakter anu tenang, anu ngagaduhan suku anu langkung pondok tibatan bridesbreds sareng awak anu langkung mantep.

Balapan ieu ngalibatkeun langkung seueur strategi sareng sprint tibatan sesa ras. Éta tiasa dilaksanakeun di dua hawa anu béda: jogging atanapi laju. Jogger mindahkeun anggota awakna payuneun sapasang diagonal. Di sisi séjén, kuda anu dina wirahma mindahkeun anggota awakna sacara gurat. Di Éropa, balapan biasana lumpat ngan ukur dina trot, sedengkeun di bagian sanés dunya modeu wirahma ogé tiasa dilaksanakeun.

balap jogging

Balap wirahma

Dina modeu wirahma, kuda-kuda na kirang rentan pikeun ngaréngkah léngkah sabab sering nyandak corétan atanapi konci anu nyambungkeun suku. Ogé, wirahma éta léngkah alamiah pikeun seueur mobil. 

Supir anu sulky mawa pecut anu anjeunna anggo pikeun nunjukkeun kuda ku cara ngetok sareng nyaring dina aci. Nanging, di sababaraha tempat pecut dilarang, sapertos kitu di Norwégia.

Olahraga hasil jogging dipikaresep pisan di Perancis, dimana aranjeunna ngabijilkeun kuda-kuda na janten gancang. Kuda ieu dipaké pikeun ngalacak, balap pelana sareng abah-abah.

Trotter balap di Spanyol

Balapan ieu di samenanjung diayakeun utamina di lomba balap kuda Mallorca, Menorca sareng Ibiza, nyaéta, di Kapuloan Balearic.

Menorca raket patalina sareng equines. Balapan trotter diayakeun di Pacuan Kuda Kota na di Mahón unggal dinten Sabtu dina bulan usum panas sareng dinten Minggu dina bulan usum salju.

Éta dina Hippodrome tina Benteng, ogé ti Menorca, dimana Balap trotter anu munggaran diayakeun tanggal 2 Juli 1071. Balapan ogé diayakeun dina lagu ieu ti Pébruari dugi Oktober.

Kuring miharep anjeun resep maca tulisan ieu sapertos kuring nyeratna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.