Gerak saraf dina kuda

Kuda gaduh a sistem saraf anu rapuh pisan, urang tiasa nyarios yén kuda kuda mangrupikeun sato anu pikasieuneun, sabab éta dina sababaraha kasus éta nampilkeun tics umum, utamina dina tingkat kulit atanapi sareng gerakan dina sirahna, anu dikenal ku seueur salaku birding, anu ogé panginten aya hubunganana sareng sababaraha gangguan , Kalayan kaayaan tapi anu tiasa nyababkeun niup pisan kana pengendara dina sirah.

Gerakan kuda sareng sirahna, anu katelah birding, tiasa sakedik dina sababaraha kasus, tapi dina sababaraha gerakan ieu ditonjolkeun sahingga aranjeunna tiasa nyababkeun pengendara, anu pastina bakal teu raoseun. Atanapi kacilakaan anu bahkan tiasa nyababkeun trauma parna pikeun jalma anu nuju tunggang gunung.

Para ahli nyebat gerakan ieu "bear tic" sareng éta mangrupikeun hal anu tiasa diusahakeun tina didikan, anu sacara khusus nyarioskeun nyaéta gerakan kontinyu tina sirah anu biasana dilakukeun nalika aranjeunna aya di panto blok, anu mana anu henteu tiasa ngan ukur matak ngaganggu tapi ogé tepa ka sasatoan anu sanés di blok.

Upami anjeun gaduh kuda anu nunjukkeun kabiasaan anu teu leres ieu, anjeun moal kedah hariwang, aya solusi anu gampang pisan pikeun ngaleungitkeun taktik ieu, salah sahiji cara paling saderhana nyaéta ngagantung bola ténis ti tengah panto, tempat sato biasana katingali kaluar., anu upami urang nempatkeun éta sarap alit saé, bakal ngajantenkeun sato unggal-unggal gerak sirahna bakal pencét bal, anu antukna waktos bakal ngajantenkeun sato ngeureunkeun tic.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.