Gejala sareng solusina: kuda kuda

Kuda ngageleger

Dina usum panas, aranjeunna tiasa ngulampreng ulah peurih tina kesang

yen kuda anjeun ngagulung Éta tiasa hartosna yén anjeun nyobian ngeruk tonggong, atanapi anjeun nyobian nyalindungan diri tina serangga sapertos lalat ku nutupan diri lebu. Aranjeunna bahkan tiasa ngalakukeun éta pikeun ngaleungitkeun rambut paéh. Dina gilirannana, éta tiasa janten tanda kolik, nalika mimiti serius. Nanging, teu kedah hariwang upami kuda anjeun ngagugulung nalika anjeun ngantep anjeunna angkat saatos aya dina kotak, sabab anjeunna ngan ukur hoyong manteng sakedik. Kadua éta sareng ror sporadis upami kuda anjeun hirup leupas normal, janten anjeun henteu kedah hariwang.

Anjeun kedah tumut kana sababaraha hal pikeun terang naha kalakuan ieu normal atanapi henteu. Ieu sababaraha patarosan Naon anu anjeun kedah waler pikeun milari: Naha kuda bangun saatos digulung? Naha ngageleger sapertos anjing saatos gugah? Upami leupas di sawah, naha teras-terasan tuang? Upami dikonci, naha éta katingali sareng Ceuli na nepi? payun sareng panon hirup?

Upami jawabanana enya dina kaseueuran kasus, anjeun henteu kedah hariwang, sabab éta panginten ngeruk. Pikeun kaamanan, anjeun tiasa ningali deui anjeunna saatos bari tapi teu kedah aya kajadian. Sabalikna, upami sacara umum waleran anjeun henteu, anjeun kedahna nelepon dokter hewan langsungsabab anjeun tiasa gaduh colic. Éta ogé bakal ngabantosan anjeun pikeun diajar naon anu anjeun tiasa lakukeun pikeun anjeunna bari ngantosan dokter hewan, upami anjeun curiga colic.

Sareng nalika topikna ngeunaan serangga ...

Upami kuda anjeun sering digulung tanpa tanda-tanda colic atanapi anu sapertos kitu, éta pasti pasti tina laleur anu ngaganggu. Dina usum panas, khususna, serangga sareng lalat mangrupikeun gangguan pisan, janten kuda bakal hoyong gulung kana leutak atanapi kokotor kanggo ulah digegel. Ieu kuring nyaritakeun sababaraha hal trik pikeun ngabantosan aranjeunna dina tugas ieu tanpa kedah nganggo bahan kimia sapertos ngusir atanapi inséktisida toksik anu jelas.

  • Pancuran sering ngaleupaskeun kesang tina kulit anjeun, anu narik serangga anu nyeureud.
  • Anjeun tiasa nempatkeun jaringan reungit bolong pikeun raray, kalayan lipetan ceuli (utamina upami leupas).
  • Upami éta aya dina tempat teduh laleur bakal nyerang kirang.
  • Campur hiji bagian tina minyak mandi, naon waé (minyak almond, minyak rosehip ...), sareng tilu cai, sareng nyemprotkeun sahenteuna sakali sapoé. Entong hariwang éta moal toksik.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.