Oats kuda, bahan tradisional dina tuangeunana

kuda tuang

Dahar kuda urang mangrupikeun hal anu matak pikahariwangeun ku urang. Séréal naon anu kedah dipasihkeun, dina proporsi naon? Naha aranjeunna kéngingkeun mineral sareng vitamin anu diperyogikeun tina diét? Naha aranjeunna ngagaduhan kakirangan? Naha suplemén kedah dipasihkeun?

Dina artikel ieu hayu urang ngobrolkeun séréal khusus: gandum. Sababaraha ahli nyarankeun séréal ieu salaku salah sahiji anu paling cocog. Nanging, kaunggulan sareng karugian gandum pikeun kuda urang gumantung pisan kana kaayaan fisiologisna, karakter sareng kagiatanana. Hayu urang tingali naon éta nawiskeun equines kami!

Nalika nangtoskeun mana anu diét anu paling pas pikeun kuda urang, urang kedah émut ciri fisiologis sistem pencernaanna: mamah anu lalaunan sareng ati-ati, lambung sareng sakedik kapasitas anu kedah dikosongkeun sababaraha kali siang, peujit alit anu ngalaksanakeun pencernaan énzim sareng ageung, tempat serangan mikroba sareng tempat kadaharan.

Sadayana ngajantenkeun sato ieu rawan masalah transit pangan sareng robahan sapertos pencernaan, kolik, jst.

Diétna kedah saimbang sareng bakal gumantung naha sato urang ngalakukeun kagiatan anu kuat atanapi henteu. Ieu dimana aranjeunna maénkeun séréal séréal anu ngagambarkeun sumber énergi anu penting pikeun kuda-kuda anu meryogikeun tingkat énergi anu luhur, contona atlit.

Urang bade ningali sacara rinci karakteristik oat salaku bagian tina dahar kuda.

Oats pikeun kuda

gandum

Oatmeal nyaéta a sisikian pisan umum dina diet equine. Babarengan sa'ir, jagong atanapi gandum, éta mangrupikeun salah sahiji bijil utami pikeun sato urang.

Éta ngandung seueur karbohidrat sapertos aci, anu bakal dihidrolisis sareng dibagi jadi gula, a sumber énergi anu dipikabutuh pikeun dianggo otot sareng kagiatan kuda. Penting pikeun kuda olahraga anu ngaleupaskeun énergi gancang, contona dina pacuan kuda.

Kusabab ciri-ciri gandum, kuda dipaksa pikeun nyapek éta ogé, sahingga ngala pencernaan na. Kitu ogé, nalika mérek Piensos Pavo masihan koméntar dina halaman na, gula ngarangsang uteuk ku ngahasilkeun serotonin. Éta lumrah pikeun sababaraha kuda ngarasa kapangaruhan saatos ngonsumsi gandum, kumargi serotonin éta "hormon kabagjaan." Utamana kuda sareng kagiatan ringan tiasa janten bungah atanapi gugup saatos nyerep gandum atanapi séréal sanés anu ngandung aci.

Mangpaat éta pikeun kuda

  • Oat ngandung a perséntase luhur gajih, naon anu ditransferkeun ka buuk hérang.
  • Aci dina gandum langkung gampang dicerna tibatan séréal anu sanés, janten gula na turun tanpa masalah sareng gancang lebet kana getih saatos diserna. Ieu ngakibatkeun nyayogikeun kuda kalayan énergi gancang pisan, Anu idéal pikeun kuda olahraga.
  • Ngandung hiji konsentrasi serat sareng serat atah langkung luhur tibatan sisikian. Serat tingkat tinggi penting pisan pikeun nyegah masalah pencernaan.
  • Gula dina awak ngarangsang produksi serotonin, katelah hormon kabagjaan. Épék ieu béda dina unggal spésimén sareng sababaraha tiasa pikaresepeun pisan. Kusabab kitu, seueur pamilik nyanggap yén kuda na dihurungkeun ku tuang gandum.. Upami pikagumbiraeun ieu diperparah sareng janten masalah, aya alternatif pikeun nyoco kuda tanpa gandum komo tanpa gula atanapi aci.

Iraha sareng kumaha cara nyayogikeun kuda pikeun kuda urang?

kudu antosan antara sajam satengah satengah jam saatos latihan pikeun tuang kuda. Urang ogé kedah waspada ku cai sareng nyingkahan konsumsi anu seueur kusabab capé. Ngantosan napas kuda pikeun bersantai sateuacan nawiskeun cai.

nyoco kuda

La gandum Éta henteu cocog pikeun tumuhna anak kuda, janten langkung saé ngantosan dugi sato urang parantos déwasa pikeun ngamimitian nyayogikeunana. Luhureun sadaya, éta bakal janten tuangeun anu bakal nguntungkeun kuda urang upami ngalaksanakeun latihan anu ageung unggal dinten sareng peryogi énergi. Bisi kumaha, salawasna Dahareunana kedah diukur numutkeun kabutuhan kuda. Dina pengertian ieu, langkung merenah pikeun nganalisis pakan ternak pikeun ngadeteksi kamungkinan kakurangan gizi.

Sanaos gandum nguntungkeun pikeun kuda olahraga urang, urang kedah terang kumaha nyayogikeunana. Séréal ieu ngandung langkung fosfor tibatan kalsium. Kusabab éta kedah digabungkeun sareng kadaharan anu sanés anu ngandung kalsium langkung ti fosfor sapertos alfalfa. Idéal pikeun sajumlah kalsium sareng fosfor anu saimbang nyaéta 2 bagian tina gandum pikeun 1 tina alfalfa.

Masihan oat kanggo munggaran kalina

Janten séréal tinggi protéin, upami kuda anjeun henteu acan tuang gandum sateuacanna, anjeun kedah ngalebetkeunana dina diétna sacara progresif sareng dina jumlah sakedik. Sakitar 100 gram sadinten salami saminggu satengah Éta bakal disarankan, maka anjeun kedah angkat saeutik demi saeutik nambahan jumlahna dina interval mingguan atanapi minggu satengah.

Jinis gandum

Di Spanyol urang tiasa mendakan oat bodas, emas sareng hideung. Sacara tradisional, anu paling seueur dianggo nyaéta bodas, sedengkeun di nagara sapertos Perancis, hideung parantos dipilih. Salaku tambahan, urang tiasa mendakan di pasar cara anu béda pikeun nyayogikeun katuangan ieu, contona potong gandum atanapi bijil.

  • Potong gandum: Cara ieu nyayogikeun oat nyaéta masihan pepelakan tibatan sisikian. Tutuwuhan oat ngagaduhan seueur serat sareng nguntungkeun pikeun dicerna.
  • Oat: Sakabeh gandum tiasa dipasihkeun taneuh, baseuh, mesék atanapi micronized. Dina hal ieu, cangkangna dibuka sareng sato tiasa nyerna sisikian langkung épisién..

oatmeal

Gandum siki sakabeh kedah disayogikeun sakumaha oatmeal tanpa bubuk, sareng kulit anu saé sareng rupa. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun, pikeun nyayogikeun gandum, éta kedah teras-terasan digabungkeun sareng katuangan anu sanés supados kuda urang nampi sadaya gizi anu diperyogikeun. Ieu tiasa dihontal ku nganalisis pakan sareng nyayogikeun tuangeun atanapi suplemén sareng nutrisi anu leungit pikeun sato urang.

Kanggo diajar langkung seueur ngeunaan tuangeun sareng nyerna kuda, anjeun tiasa mendakan sabaraha burih gaduh kuda.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.