Alat bantu bantu sareng bahaya (II): tali beungkeutan

Tali kuda nganggo tali beungkeut elastis

Dina poto urang ngahargaan panggunaan anu leres tina tali beungkeutan; dina hal ieu aranjeunna elastis, sahingga langkung lemes sareng sungut kuda

nu meungkeut rénghap Éta mangrupikeun jinis rumpaka bantu anu kalebet, dina gilirannana, dina réncang tetep. Aranjeunna angkat tina corong kana girth, boh kana sisi beungkeut atanapi di antara kadua suku payun. Éta dimaksudkeun pikeun dianggo nalika ngagulung sareng damel dina taneuh. Tugasna nyaéta ngajar kuda, ngora atanapi henteu, ngabengkokkeun garis dorsal kalayan leres sareng ngembangkeun otot anu saé, sahingga ngagaduhan moméntum ku perméabilitas sareng kalenturan anu langkung ageung, salian ti milarian kontak sareng embouchure.

Nalika ngagarap tali urang kedah tumut kana sababaraha tungtunan. Mimiti, éta langkung saé entong dianggo undak, kumargi éta hawa kalayan kirang dorongan sareng tali beungkeutan dianggo nganggo dorongan sareng ningkatkeunna. Ogé langkung saé sanés dina gagancangan ogé, Kusabab aranjeunna henteu ngijinkeun kuda pikeun mindahkeun beuheung na kalayan fleksibel (aranjeunna ngan ukur tiasa dianggo dina kuda anu langkung maju, pikeun méréskeun masalah, sareng dina waktos anu pondok pisan). Ku alatan éta, hawa anu paling cocog pikeun digarap nyaéta jogging, tapi teras-terasan janten haneut tanpa aranjeunna.

Nalika dianggo dina kuda anu dipasangna aya dua bahaya utama: éta janten cangkéng dina sungut ku nolak embouchure, atanapi éta janten dijubah ku kabur tina kontak, ngabengkokkeun beuheung sacara ékspérimén sareng nempatkeun dirina di tukangeun nangtung. Mangrupikeun cara anu nyabak sungut kuda kalayan gampang pisan, utamina kalayan panjang pondok tina kuda anu dipasang, sahingga dipaksakeun kana posisi éta.

Henteu disarankeun pikeun nganggo éta di luar daérah dampal taneuh, tapi bijil pikeun dasi aranjeunna sanés pilihan anu pangsaéna ogé tina sadaya alat bantu bantu, sabab aranjeunna bakal salawasna ngawatesan gerakan kuda (anu elastis kirang nyiksa) sareng bakal aya bahaya kena dina sungut. Ogé, tiasa hésé pikeun pamula pikeun ngaluyukeun panjangna kalayan leres.

Kuda ku tali beungkeut ku beurat

Dina kasempetan ieu, bijil tanpa élastis sareng beurat; salian ti dipaké dina kuda anu dipasang


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.