Balapan kuda anu paling beredar di dunya

Balap kuda

Naha anjeun salah sahiji anu resep nonton kuda lumpat? Teras anjeun panginten salah sahiji jalma anu halusinasi, resep sapertos budak leutik kalayan permén, ningali éta balap kuda. Sareng éta, beungkeut anu aya diantara sato sareng pengendara na, gancangna ngahontal ... mangrupikeun hal anu ngajantenkeun anjeun raos pisan.

Maka, upami anjeun hoyong terang mana anu mana balap kuda anu paling unggul di dunya, Dina tulisan ieu kuring badé nyarioskeun hal-hal anu anjeun teu tiasa kantun dina kaayaan naon waé.

Iraha aranjeunna mimiti aya?

Balapan kuda parantos diayakeun ti Yunani Kuno

Balap kuda, sakumaha urang terang ayeuna, aranjeunna mimiti janten tongtonan umum di Yunani Kuno, 2000 taun ka pengker. Kusabab minat anu dihasilkeun, aranjeunna langsung janten bagian tina Olimpiade. Ti saprak éta, éta nalika sato ieu mimiti narik seueur jalma anu hoyong dipimilik salaku sato paséa, atanapi salaku pendamping ... atanapi duanana.

Naon anu paling penting?

Kentucky Derby

Éta balap kuda tara kaunggulan. Diayakeun unggal taun dina dinten Sabtu mimiti di Méi, di Churchill Downs, Louisville, Kentucky. Édisi anu munggaran nyaéta dina 1875. Dugi ka ayeuna, éta mingpin Triple Crown balap tuntas di Amérika Serikat.

Sasatoan ngajalankeun 1,25 mil (2,01km), sareng juara meunang 2 juta dolar, tangtos jumlahna henteu tiasa dipertimbangkeun.

The Prix de L'Arc de Triomphe

Pacuan kuda Longchamp mangrupikeun salah sahiji anu paling penting

Éta mangrupikeun acara balap anu paling penting di Éropa. Dilaksanakeun dina dinten Minggu mimiti Oktober di pacuan kuda Longchamp di Paris, Perancis. Édisi anu munggaran nyaéta taun 1920, sareng kuda ti umur tilu taun ka luhur bersaing.

Sasatoan ngajalankeun 1,5 mil (2,41km), sareng juara meunang 5,5 juta dolar, jumlah anu sakali 2 juta. Hatur nuhun kana Qatar Racing sareng Equestrian Club ngambil alih sponsorna inohong éta tiasa ningkat.

Piala Breeders Palasik

Témbong Piala Breeders Palasik

Sanaos parantos diayakeun ti saprak 1984, éta anu paling beunghar di Amérika Serikat. Dilaksanakeun dina akhir bulan Oktober atanapi awal Nopémber, unggal taun dina pacuan kuda béda.

Sasatoan ngajalankeun 1,25 mil (2,01km), sareng juara anu kéngingkeun $ 5 juta.

Piala Jepang

Pandangan tina pacuan kuda Piala Jepang

Éta mangrupikeun lomba kuda anu paling penting di Jepang. Dilaksanakeun minggu kamari Nopémber di pacuan kuda Fuchu (Tokyo) ti saprak 1981.

Sasatoan ngumbara 1,49 mil (2,39km), sareng juara meunang sakitar $ 4,6 juta.

Epsom Derby

Sawangan saatos tina Epsom Derby

Éta ogé dianggap salah sahiji ras kuda anu paling penting. Éta dirayakeun tanggal sabtu minggu kahiji Juni unggal taun di Epsom Downs, Surrey, Inggris, ti saprak 1779. Anjeunna bagian tina Inggris Triple Crown, babarengan sareng 2000 Guineas Stakes sareng St Leger Stakes.

Sasatoan ngumbara 1,50 mil (2,41km).

Grand Prix Madrid

Témbong balap kuda Zarzuela

Éta mangrupikeun balapan anu paling penting di Spanyol. Nyaéta dirayakeun dinten Minggu mimiti Juli di Hipódromo de la Zarzuela, di Madrid, ti saprak 1919. Kuda sareng kuda anu tilu taun atanapi langkung tiasa ilubiung.

Sasatoan ngumbara 1,55 mil (2,5km).

Upami anjeun ngagaduhan kasempetan pikeun angkat ka hiji, anjeun pasti bakal gaduh waktos anu saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.