Jamelgo: naon hartosna sareng kagunaanana

Nag

Dina tulisan ayeuna hayu urang ngobrolkeun istilah "nag". Sapanjang sababaraha tulisan kami parantos netelakeun sareng diajar terminologi anu lumaku pikeun kuda sareng kadang tiasa ngakibatkeun kabingungan. Aya kecap sapertos anu bakal urang bahas anu ngajelaskeun sato dina kaayaan goréng, sareng ieu mangrupikeun hal anu kedah dijauhan. Sanaos dina lingkungan anu teu kedah nyarios teu matak ngarugikeun.

Naha urang ningali naon anu dimaksud istilah ieu?

Definisi Jamelgo

Numutkeun kamus Royal Spanish Academy, kecap jamelgo ngarujuk kana a kuda katingali gangly, ceking pisan sareng awon katingalina. Sadaya ieu salaku hasil tina sato teu leres tuangeun.

Istilah jamelgo asalna tina kecap Latin "famelicus" sareng anu hartosna tiasa urang tebak, tanpa diragukeun, berkat kecap sanés anu diturunkeun tina basa Spanyol anu urang gaduh: famélico. Mangrupikeun kecap sipat anu dianggo pikeun ngarujuk ka batur atanapi dina hal ieu sato kalayan tanda-tanda lapar sapertos ipis teuing.

Kagunaan istilah

Jamelgo sering dianggo salaku cara hina atanapi nalika aya seueur kapercayaan, ku cara anu dalit, nalika nyarioskeun kuda kuda. Dina kasus anu terakhir, sato henteu kedah katingali goréng sapertos anu dicarioskeun ku kecap.

Kami nyandak tulisan ieu pikeun nginget pentingna ngurus sato urang sareng éta henteu ngahontal kaayaan kurang gizi, hal anu ngalangkungan kalaparan atanapi kalaparan. Malnutrisi nyababkeun seueur komplikasi dina organ sareng ogé dina kapasitas tina saha sangsara éta. Janten sato kalaparan bakal ngagaduhan masalah pindah sareng konsentrasi.

Urang kedah sadar éta Nalika kéngingkeun sato, éta janten tanggung jawab urang sareng urang kedah nyayogikeun anjeunna perhatosan sareng perawatan anu diperyogikeun numutkeun spésiésna, ras, kagiatan sareng kaayanana.

Ku alatan éta, perlu pikeun milarian terang ngeunaan diet sareng vitamin penting jeung nutrisi yén ieu kedah ngagaduhan sato urang kanggo kaséhatan anu séhat.

Jamelgo dina literatur

Sapanjang pustaka anjeun tiasa mendakan karakter anu parantos dijelaskeun duanana ku istilah kalaparan sareng langkung khususna, kuda dihartikeun atanapi dirujuk ku kecap jamelgo. Tina sadaya karakter ieu kami bakal nyorot sareng masihan conto ka anu terkenal: Rocinante, kuda kawéntar Don Quixote de la Mancha. Naon deui, nami kuda ieu asalna tina maén sareng sinonim pikeun nag: nag. Salaku Miguel de Cervantes nyatakeun dirina ogé dina sempalan novelna ieu: «Anjeunna sumping pikeun nelepon anjeunna Rocinante, nami dina pendapatna jangkung, sonorous sareng signifikan tina naon anu anjeunna kantos nalika anjeunna rocín, sateuacan naon anjeunna ayeuna [...]".

Tulisan anu aya hubunganana:
Rocinante, kuda Don Quixote

Rocinante

Sinonim Jamelgo

Sapertos seueur kecap, 'jamelgo' ngagaduhan sababaraha sinonim anu tiasa dianggo kalayan hartos anu samiDiantarana, panginten anu paling aya hubunganana atanapi anu paling sering dianggo nyaéta kieu:

Jack

Dina ngarujuk kana kuda leutik, hartosna, calik malah dianggap kuda goréng. Kecap ieu asalna tina istilah 'nangka'.

Matalón atanapi matalona

Cekéng, keueung, sareng pinuh maéhan. Pembunuhan éta peurih atanapi éta ogé tiasa janten tatu, anu dihasilkeun ku cara ngagosok anu teras-terasan sareng berulang atanapi ku sababaraha pukulan. Dina kuda éta mangrupikeun jinis tatu anu nembongan tina ngusapan rig.

Penco

Éta tiasa ngarujuk kana pepelakan, jalma atanapi kuda. Tapi fokus kana hal pamungkas anu dipikaresep ku urang, éta ngarujuk kana kuda ceking sareng awon rupana.

Nag

Istilah ieu dianggo ku dua hartos dina dunya kuda. Dina hiji sisi pikeun ngarujuk kana kuda damel. Di sisi anu sanésna, éta ngarujuk kana kuda leutik, jangkungna handap sareng dianggap breed goréng. Éta ogé dianggo pikeun kuda sareng penampilan anu goréng, sepuh sareng éta nunjukkeun parantos hasil pisan, sahingga lemah sareng layu. Hayu urang émut ka Rocinante anu urang ngobrolkeun sakedap.

Nag

Kaseueuran kecap-kecap ieu anu urang tingali dianggo dina nada ejekan sareng sindiran atanapi di lingkungan anu kedah nyarios kuda.

Kecap sanés ti dunya kuda anu tiasa dipikaresep ku anjeun

jarami sagala rupa istilah anu dilarapkeun pikeun sami sareng anu tiasa dianggo ku cara anu béda-béda numutkeun tradisi lisan unggal daérah. Sababaraha kecap ieu sateuacanna parantos dibahas dina halaman wéb ieu, sapertos:

Saratna Kuring tweet sareng kuring cet aranjeunna ngarujuk kana jinis jaket mantel anu sami, tapi gumantung kana daérah géografis dianggo hiji atanapi istilah sanésna sareng bahkan di sababaraha daérah aranjeunna ngadamel pembedaan alit antara duanana istilah.

Urang ogé nyarioskeun perkawis terminologi kuda kuda, kuda kuda sareng kuda sareng naon anu aranjeunna hartikeun.

Upami anjeun panasaran kana istilah ieu, tong ragu maca tulisan anu urang gaduhkeun perkawis anu sami anu dimaksud.

Kuring miharep anjeun resep maca tulisan ieu sapertos kuring nyeratna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.