Éta kuda tuang?

Penting pikeun masihan jukut kuda pikeun didahar

Éta kuda tuang? Naha anjeun nembé kéngingkeun atanapi ngadopsi kuda sareng anjeun hoyong éta séhat salamina? Sanaos éta, hanjakalna, teu mungkin sabab urang moal tiasa ngajagi tina sagala mikroorganisme sareng parasit anu tiasa ngarugikeun éta, éta urang tiasa masihan anjeun diet anu pangsaéna supados anjeun tiasa ngagaduhan sistem imun anu kuat. Ku cara kieu, anjeun bakal tiasa gancang cageur tina panyakit anu tiasa mangaruhan anjeun sapanjang hirup anjeun.

tapi, éta kuda tuang? Upami ieu mangrupikeun kahiji kalina urang ngagaduhan, pastina bakal seueur ragu ngeunaan masalah ieu, janten kami bakal nyobian méréskeun sadayana di handap.

Sato naon jinisna?

Ieu sistem pencernaan kuda

Gambar - Myhorse.es

Réréncangan opat urang nyaéta mamalia cangkang, nyaéta, ngagaduhan kuku. Ku sabab kitu, éta moal tiasa néwak mangsa, janten janten kamungkinan dimangsa. Naon deui, rahangna didamel pikeun nyiuk jukut, tapi sanés mangrupikeun ruminant sapertos sapi kasturi, tapi tiasa ogé tuang kembang sareng buah.

Sistem pencernaan anjeun, upami urang ningali dina gambarna, sigana bakal béda pisan sareng anu urang sareng anu leres éta. Sareng éta nyaéta, nalika kami mangrupikeun omnivora, anjeunna hérbal. Wétan dimimitian ku sungut. Di jerona, kadaharan dikunyah sareng dicampur sareng ciduh teras dilangkungan kana kerongkongan, anu ditungtung dina klep disebat kardia anu ngan ukur muka arah burih. Kaanehan ieu hartosna yén kuda moal tiasa nyolong atanapi utah, tah anjeun tiasa kakurangan tina gangguan lambung atanapi colic.

El beuteung Dibagi kana dua bagian utama, kelenjar sareng non-kelenjar. Kapasitas sakitar 15 liter sareng pH asam pisan: antara 1.5 sareng 2, penting pikeun tiasa nyerep protéin tina jukut. Ngalangkungan organ vital ieu, urang mendakan peujit leutik, anu dibagi kana duodenum, jejunum sareng ileum, sareng panjangna sakitar 21-25m. PH na ogé handap, tapi rada luhur: antara 2.5 sareng 3.5. Di jerona, sacara praktis sadaya nutrisi nyerep: lemak, karbohidrat, sareng mineral dina ileum.

Tungtungna, urang mendakan peujit ageung, anu dibagi kana cecum, titik sareng réktum. Éta panjangna sakitar 7 méter sareng ngagaduhan pH antara 6 sareng 7. 400 spésiés mikroorganisme anu béda dumuk di dieu anu tanggel waler pikeun nyerep serat tina kadaharan anu disenyepan ku kuda.

Sakabeh prosés, nyaéta, ti nalika kadaharan asup kana sungut dugi ka diusir ngaliwatan réktum butuh antara 22 jam sareng 2 dinten, gumantung kana kualitas anu anjeun anggo sareng jumlah anu parantos anjeun.

Naon tuang kuda?

Ti jaman ka jaman anjeun tiasa masihan wortel pikeun kuda anjeun

Supados anjeun gaduh kaséhatan anu saé penting pisan pikeun ngahargaan naluri unggal sato. Dina kasus kuda, janten hérbivora moal aya hartos pikeun masihan, contona, daging kumargi, salian ti janten buang-buang waktu sareng artos, awakna moal terang kumaha nyerna leres-leres. Kituna, anjeun kedah masihan jukut, kembang sareng buah.

Diét kuda biasana diwangun ku hal-hal ieu:

  • gandum: éta beunghar protéin, lemak sareng aci. Éta mangrupikeun énergi utama kuda.
  • Bubuk bawang bodas: Mangrupikeun antiparasit alami anu kuat yén, sabab teu ngagaduhan efek samping pikeun kuda, tiasa dipasihkeun sacara rutin.
  • Sa'ir: ngabantosan ngajaga anjeun dina bentuk.
  • Hayun: penting pikeun kuda gaduh tanaga anu diperyogikeun.
  • Buah sareng akar: aranjeunna nyayogikeun vitamin sareng mineral.
  • Kasep: éta beunghar protéin sareng ngagaduhan sipat stimulasi. Éta kedah dibekelan asak.
  • Jagong: nyayogikeun seueur énergi, tapi protéinna handap sareng tiasa rada teu dicerna.
  • Mineral: Éta henteu diperyogikeun, tapi sakapeung anjeun peryogi masihan anjeun mineral salaku suplemén.
  • Disalametkeun gandum: 1kg unggal dinten parantos cekap.

Sabaraha kilo dahareun kuring kedah masihan anjeunna?

Hiji kuda kedah tuang sababaraha kali sapoé, tapi tetep émut yén beuteungna leutik sareng urang moal tiasa masihan jumlahna ageung. Éta bakal langkung saé pikeun masihan maksimal 1,8kg dina 3 atanapi 4 tuang., tibatan masihan anjeunna 3 atanapi 4kg sakaligus.

Ayeuna, upami urang gaduh anjeunna ngangon gratis, urang bakal ningali yén anjeunna tiasa nyéépkeun antawis 15 sareng 18 jam tuang unggal dinten, sahingga henteu kedah masihan langkung seueur tuangeunana (kajabi, tangtosna, kami hoyong masihan ngubaran bentuk wortel contona ti jaman ka jaman).

Naha anjeun kedah ati-ati kana sababaraha tuangeun?

Bener nya éta enya, hususna jeung alfalfa kumargi beunghar pisan ku protéin. Salaku tambahan, babandingan kalsium / fosfor langkung luhur tibatan kabutuhan sato. Ieu tiasa nyababkeun kalsifikasi tulang sareng pembentukan batu dina peujit. Sanés ogé anjeun kedah nyiksa séréal- Teuing tiasa nyababkeun borok, keram atanapi paningkatan produksi insulin.

Hayu anjeunna nyium leungeun anjeun sateuacan nyoco anjeunna

Kami arep tulisan ieu manpaat pikeun anjeun sareng anjeun parantos seueur diajar ngeunaan éta kuda tuang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.