Чиста коњска крв

Раса на чистокрвни коњи

Коњските трки во Англија биле традиција со векови, затоа во XNUMX век било одлучено да се создаде раса која би се издвојувала: чистокрвни коњи.

Нацрт за американски крем

Американски коњи: главни раси

Коњите на шпанските колонисти и на другите земји како што се Англија или Франција се основа на потеклото на американските раси на коњи.

Четвртина од четвртина милја

Коњски кварт

Коњскиот кварт или четвртниот коњ, е раса родена во САД, особено погодна за кратки трки.

американско стадо со мустанг

Коњ од мустанг

Коњот Мустанг е дел од дивите коњи на Северна Америка, но ... дали знаевте дека тие потекнуваат од шпански коњи?

коњи на Исланд

Најубавите коњи на светот

Овие животни се убави и исклучителни, иако некои раси се издвојуваат над другите во претходните. Goingе ги видиме најубавите коњи на светот.

Коњ Заино

Коњот Заино е присутен кај различни раси на коњи со нивните соодветни физиономски разлики и има различни карактеристики.

Албино коњот треба да вежба како и секој друг

Коњ албино

Албино коњот е многу доброто животно кое има мирен и трпелив карактер. Тој е идеален придружник за сите семејства. Дали се осмелувате да го откриете?

Коњи Перчерон

Коњ Перчерон

Percherón отсекогаш била високо ценета и суштинска раса за човекот за нејзината голема отпорност и сила, и покрај тоа што беше тежок коњ.

Коњ Хафлингер

Расата Хафлингер или позната како Авелизе Пони потекнува од арапскиот и тиролскиот. Иако неговото потекло е од Австрија, од планините во Тирол.

Раса на коњи од тинкер

Коњот познат како Тинкер, е раса на силни и послушни коњи кои исто така имаат зад себе историја разновидна како и нивното палто.

црн берберски коњ на трева

Раса на варвари, пустински коњи

Расата Бербер е позната како пустински коњ, бидејќи во минатото тие морале да патуваат на долги растојанија аклиматизирајќи на топлина и пост.

Создавање на расата Ацтеки

Создавањето на трката Ацтеки започна во 1969 година во мексиканското средно училиште за коњаници во Тескоко. Оваа раса има крст на Андалузија и милја.

Тешкиот коњ Бретон

Оваа тешка раса на коњи позната како бретонски, е достојна за приказни за големи кралеви, веќе е за восхит ...

Италијански коњ нацрт

Со такво медитеранско име, коњската раса позната како италијански влечен коњ е една од расите ...

Раса Кабардин

Расата Кабардин е примерен коњ, со топла крв и се карактеризира со одлични перформанси во ...

Раса Хакни

Расата Хакни е за топлокрвен коњ чии најчести цели обично се трката, ...

Циган Ваннер, најподложниот коњ за деца

Дали го познавате циганскиот коњ ванер? Откријте зошто се смета за нај послушен коњ за деца. Ние ви ги кажуваме неговите карактеристики, однесување, потекло и многу повеќе!

Коњ од Мајорка

Коњот од Мајорка е автохтона раса на Мајорка и каде денес, и покрај различните крстови, неговата оригинална раса може да се цени и одржува.

албино раса

Раса на албино

Во оваа статија ќе ви кажеме некои од карактеристиките на расата албино.