Draf jaran lan trah sing paling representatif

Draf jaran

Draf jaran iku digunakake kanggo kerja amarga kapasitas traksi sing gedhe. Biasane, digunakake kanggo gaweyan tetanen, minangka pasukan pendorong lan minangka konsep jaran ing acara tartamtu sing mbutuhake mesin obah.

Jaran draf, mbutuhake perawatan lan panganan sing luwih spesifik gumantung karo jinis lan jumlah karya sing ditindakake saben dina.

Akeh-akehe saka keturunan jaran konsep dheweke durung ana sadurunge abad kaping XNUMX. Wiwit abad iki kabutuhan militer lan pertanian sing nemtokake balapan kasebut tugas abot. Saliyane pengaruh revolusi industri, perbaikan kreta lan mesin pertanian.

Iku Negara sing duwe rute perdagangan nemokake cara anyar sing kuwat banget migunani. Malah ing papan sing nganggo kanal kasebut digunakake kanggo ngirim tenaga menyang banyu nggunakake tali kawat lan piranti mekanik.

Ing Spanyol, ora ana kuda jaran sing abot nganti abad kaping XNUMX.

draf keturunan jaran

Jinis draf jaran

Kita bisa nemokake telung jinis draf jaran miturut ciri lan kagunane, kalorone gegayutane intrinsik: jaran draf abot, konsep jaran semi-abot lan jaran ringan.

Jaran draf abot

Dheweke minangka jaran sing paling gedhe bobote nganti 180 cm ing layu. Ukurane uga gedhe, bobote saka 600kg nganti luwih saka 1000kg. Sing perangan awak rada cekak lan balunge kuwat karo otot sing wis tuwuh alus. Kajaba iku, umume duwe watak tenang banget.

Sawetara jinis trah sing abot yaiku: draf krim Amerika, jaran Ardennes, draf jaran Belgia, jaran Breton, Percheron, jaran Shire, jaran Bolognese utawa jaran Catalan Pyrenean.

Jaran draf separa abot

Draf jaran sing digunakake ing transportasi kayata stagecoach uga mbutuhake tenaga cepet. Iki sebabe draf jaran abot ora cocog banget karo tugas sing luwih dhuwur. Jaran draf semi abot iku kewan sing luwih entheng sing bisa maju ing trot.

Sawetara jinis trah semi-abot yaiku macem-macem cahya saka Percheron lan uga macem-macem jinis Breton, uga diarani Breton Postire, jaran Ardenes.

Jaran draf ringan

Iki minangka kuda sing paling entheng ing antarane draf jaran. Biasane nindakake tugas kayata ngangkut kreta ringan kanthi kacepetan sing luwih dhuwur tinimbang sing sadurunge.

Kita nemokake ing kategori iki kayata: Morgan utawa Hackney.

Guna tradisional jaran draf

Pertanian

Draf jaran abot digunakake kanggo ngolah lan mindhah kabeh jinis mesin pertanian nganti jaran lan bagal diganti karo kemajuan teknologi.

ngluku jaran

Pengangkutan barang lan wong

Wis dingerteni yen ing wektu sing beda-beda barang diangkut nganggo kreta jaran. Kreta iki bisa uga bentuke bentuk lan ukuran, miturut jeneng kasebut duwe siji utawa liyane: kreta, kranjang, tartata, galley.

Sampeyan bisa ngerti macem-macem jinis kreta sing wis ditarik jaran ing artikel iki: Kreta jaran: riwayat, jinis lan panggunaan

Minangka sorotan, kita bakal nyebutake loro, siji kanggo panggunaan sing paling apik lan sing nomer loro kanggo penasaran:

Tindakan

Suwe-suwe gerakane kutha utawa kutha ditindakake kanthi nunggang jaran. Dalan-dalan, sing padha karo sing dibangun wong-wong Roma, ala utawa ora ana dalane. Panganggone kreta nyebar lan dalan dibangun ing antarane kutha-kutha utama, nggawe garis panggung antarane kutha-kutha utama. Draf jaran sing ngrampungake fungsi kanggo ngetrapake proses kasebut.

Tremway

Ing Paris ana jaringan trem sing ditarik kuda.

Jaran jupuk

Kaya sing wis kasebut sadurunge, kutha-kutha sing duwe transportasi kali, jaran duwe peran penting. Kewan kasebut narik barang kanthi nggunakake tali kanggo ngganti masarakat utawa mules sing biasa narik barang-barang kasebut nganti katon draf jaran kasebut.

Mesin drive

Draf jaran uga digunakake minangka motif kanggo nyepetake mesin utawa piranti kayata alat tenun, pabrik, pers, pompa banyu, lsp. Kewan biasane dipasang ing winch sumbu vertikal menyang garis bar sing disusun kanthi radial. Jaran-jaran kasebut diatur supaya bisa mlaku kanthi bunder kanthi kekuwatan sing dibutuhake kanggo nggayuh kekuwatan sing dibutuhake sajrone operasi mesin kasebut.

Pakaryan alas

Ing medan sing angel, yaiku jaran draft sing narik kayu.

jaran gawe alas

Keturunan utama konsep jaran

Saiki kita bakal ndeleng sawetara balapan utama ing jaran Draft. Nanging luwih dhisik, kita bakal mbahas babagan ciri umum sing nduwe konsep jaran.

Karakteristik umum keturunan jaran konsep

Draf jaran misuwur amarga duweke kekuwatan lan ketahanan sing gedhe. Ukurane gedhe, dhuwur, gedhe padha, sanajan kaya sing wis dirembug, gumantung saka jinis draf jaran sing bakal ana, ukurane bakal kurang luwih. Ukurane bisa beda-beda wiwit 160 cm nganti 180 cm ing layu lan udakara antara 600 nganti 1000 kg, sanajan draf sing abot bisa ngluwihi bobot pungkasan iki.

Balung jaran iki kuwat lan gedhe. Otot sing tuwuh banget. Profil endhas biasane cekak lan garis cembung, lan perangan awak luwih cendhek.

Jaket bisa beda-beda gumantung karo jinis sing dimaksud, sanajan biasane duwe jas sing kandel. Sawetara jinis, kayata Percheron, duwe pucuk rambut sing ditutupi. 

Dene watake, yaiku babagan kewan sing tenang banget.

Lan saiki ya, kita bakal ngomong babagan papat jinis ekuitas kasebut.

Jaran Ardenes

Kita sadurunge salah sawijining jinis jaran konsep paling tuwa. Jenis iki dikembangake ing Ardennes, Belgia, Luxenburg lan Prancis, sing pertama diarani jenenge. Nanging, sejarah kasebut padha iku wiwit saiki luwih akeh maneh ing sejarah, menyang Roma kuno. Jaran Ardennes utawa Ardennes minangka leluhur umume konsep liyane.

Jaran Ardenes

Wiwitane, dheweke nggambar jaran tinimbang kategori abot, nanging ing abad kaping XNUMX, jenis kasebut dicampur karo jaran Arab kanggo ngencerake. Dina iki dianggep minangka jaran draf semi-abot. 

Yaiku penting banget kanggo nindakake pakaryan ing perang, kaloro minangka jaran draf lan uga kavaleri sing dipasang.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan jenis iki, sampeyan bisa nemokake informasi ing artikel iki: Jaran Ardennes, salah sawijining jinis trah paling tuwa

Draf Krim Amerika

Jaran jaran iki minangka siji-sijine konsep jaran sing dikembangake ing Amerika Serikat sing saiki ana. Jeneng kasebut diwenehi jeneng saka tanjung emas krim utawa sampanye lan mata kuning.

Iki minangka jenis sing ora duwe spesimen, sanajan ana tugas supaya ora ilang.

Draf Krim Amerika

Sumber: youtube

Jaran draft Italia

Es salah sawijining jinis konsep paling cilik, umume bisa nganti 160 cm. Saliyane kuwat, iki kalebu jenis sing cukup aktif sing digunakake minangka jaran tani. Nduwe pompadour lan buntut pirang.

Letón

Sajrone balapan ketahanan gedhe iki, kita nemokake telung jinis draf jaran: wong Latvia sing tugas abot, wong Latvia sing semi-abot lan wong Latvia sing numpak ringan.

Kuda jaran Belgian

Asale saka Belgia, iku salah sawijining konsep sing wis ana digunakake ing Amerika Serikat lan Kanada. Iki digunakake ing ndhuwur kabeh kanggo transportasi akeh sing akeh.

Jaran Draf Belgian

Punching Suffolk

Jenis iki asale saka kabupaten kanthi jeneng sing padha. Iki dipikolehi kanthi milih jinis pribumi ing wilayah kasebut. Iki minangka jinis umur dawa sing ora mbutuhake panganan sithik. Saiki ora kakehan salinan.

Percheron

Iki jenis sing asale saka Le Perche, ing Prancis, ora mung dikenal amarga jenenge kekuatan lan integritas gedhe nanging kanggo karakteristik estetis sing disenengi, dheweke diselehake ing pirang-pirang dhaptar jaran sing paling ayu ing jagad iki.

Percheron

Sithik mbaka sethithik, jenis iki nyebar lan nggunakake macem-macem macem-macem gumantung saka negara sing terus berkembang. Yen sampeyan pengin ngerti macem-macem jinis ing jinis iki, disaranake sampeyan waca artikel iki: Jaran percheron

Jaran Breton

Kita ngadhepi draf jaran liyane saka Prancis. Iki minangka jinis sing dikembangake ing Abad XIX lan sapa sing duwe intelijen gedhe. Jeneng kasebut asale saka pegunungan Breton, sing saiki ana.

Minangka jinis desa, kanthi mlaku cepet lan trotipe sing ramai sanajan ukurane gedhe.

Breton

clydesdale

Iki jinis draf jaran minangka asil saka nyebrang mares skot abot Skotlandia lan jaran Flemish. Iki luwih apik kanthi nyebrang Shire lan Arab. Kabeh iki nggawe trah iki luwih elegan.

clydesdales

Wong bolognese

Kanthi ciri jaran Arab lan Berber, iki kalebu jinis ukuran lan bobote (udakara 850 kg). Iku jenis digunakake kanggo proyek seret alon. 

Muga-muga sampeyan seneng maca artikel iki kaya nalika nulis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.